Gietijzer lassen

Wij lassen uw gebroken gietijzer met speciale elektrodes.

Gietijzer lassen by Ben Venneker
Gietijzer is een in vormen gegoten legering van ijzer, koolstof (2,5%-6,67%), mangaan en silicium. Het wordt vervaardigd door omsmelting van ruw ijzer, samen met cokes (kooks) en kalk in een koepeloven, inductieoven of een trommeloven.

Vanwege de ruwheid van de vorm is het uiterlijk van een gietijzeren voorwerp duidelijk als zodanig te herkennen. Er zijn diverse soorten gietijzer; grijs gietijzer, wit gietijzer, smeedbaar gietijzer en nodulair gietijzer

Gietijzeren voorwerpen kunnen niet door een onervaren lasser worden gelast. Omdat Ben Venneker over ruime laservaring beschikt kunt u bij ons uw gietijzer laten lassen.

Het is belangrijk om de tijd te nemen om het laswerk van uw gietijzer voor te bereiden. Dan is de kans op succes het grootst. Identificatie van het materiaal is belangrijk omdat Ben dan weet of het gietijzer wel of niet te lassen is. Wit gietijzer is niet met succes te lassen. De andere 3 soorten kunnen, indien de juiste voorbereidingen getroffen zijn met succes gelast worden.

De grijs en nodulair gietijzersoorten komen het meest voor, goed herkenbaar aan hun bewerkbaarheid.

https://benvenneker.nl/contact/

×