Staal en Roestvast Staal (rvs).

In onze werkplaats of op locatie lassen wij uw staal en roestvast staal (rvs). U kunt bij ons terecht voor diverse producten, zoals: staalconstructies, binnen en/of buitentrap van metaal, stalen latei maar ook voor luifels, trapleuningen of balustrades.

Stalen kolom

Staal is door de grote keuze en zijn goede bewerkbaarheid een veel gebruikt constructie materiaal. Met staal is het veel gemakkelijker om een gebouw uit te breiden of bestaande constructies te veranderen dan met andere bouwmaterialen zoals hout of beton. Staal is relatief licht.

RVS ( Roestvast Staal) is corrosiebestendiger dan staal. Er ontstaat een dun laagje roest op rvs die vervolgens het onderliggende materiaal beschermt. Bij staal stopt deze corrosie niet, dus zal het materiaal uiteindelijk helemaal aangetast worden. Staal kan beschermd worden door natlakken, poedercoaten of verzinken.

Men kiest in de praktijk voor roestvast staal (rvs) omdat het onderhoudsarm, slijtvast is en een zeer exclusieve uitstraling heeft. Veel architecten en interieurdesigners gebruiken roestvast staal in hun ontwerpen en creaties.

Er is ontzettend veel mogelijk op het gebied van rvs en interieur. Niet alleen trappen en leuningen, maar ook tafels, stoelen, panelen, frames, lampen, afzuigkappen, etc.

U kunt het zo gek niet bedenken of het kan van rvs worden gemaakt. En natuurlijk alles met een keurige afwerking!

Beide metaalsoorten hebben hun voor- en nadelen die wij graag met u bespreken.

Het succes bij het lassen van roestvast staal is vooral afhankelijk van het te lassen type roestvast staal, de keuze van de lastoevoegmaterialen, de lasnaadvorm en de opmenging van het lastoevoeg- en het basismateriaal.

Het lassen van roestvrijstaal (RVS) is mogelijk met zowel electrode lassen, MAG lassen als met TIG lassen. Het beste resultaat behalen wij met TIG lassen.

https://benvenneker.nl/lassen-op-locatie-in-noord-holland/

×