Aluminium

In onze werkplaats of op locatie lassen wij uw aluminium.
Ook vervaardigen wij diverse producten uit aluminium.
Aluminium lassen

Aluminium is niet magnetisch en makkelijk te vervormen, door de samenstelling van het materiaal is het echter even sterk en corrosie bestendig als staal maar dan tegen een derde van het gewicht.

De meest gebruikte toepassingen van aluminium zijn onder andere:; verpakkingsmateriaal, huishoudelijke apparatuur, aluminiumfolie, speelgoed, antennes, auto industrie, boten, oprijplaten, frame’s, dakbedekking en geveldelen van gebouwen, bouwsteigers en constructies in de licht- en geluid industrie.

Het materiaal is zeer goed bestand tegen weersinvloeden, corrosie door zeewater en een aantal oxiderende zuren. Op aluminium vormt zich van nature een beschermende oxidelaag. Deze oxidelaag beschermt het aluminium tegen buitenlucht.

Aluminium is 100 % recyclebaar, dus duurzaam.

Lassen; de uitvoering bij het lassen van aluminium moet anders verlopen dan bij het lassen van staal. De reden hiervan is het verschil in fysische eigenschappen.

Voor het lassen van aluminium zijn twee lasmethodes geschikt: TIG-lassen en MIG-lassen. Er zijn aardig wat overeenkomsten tussen beide lasmethodes. Net als bij het MIG-lassen wordt er gebruik gemaakt van een elektrisch opgewekte vlamboog en er wordt er eveneens met een beschermgas gewerkt. Bij het TIG-lassen wordt echter een electrode van Wolfraam gebruikt. Wolfraam heeft het hoogste smeltpunt (3420 C) van alle metalen. Aangezien staal al smelt bij temperaturen tussen de 1500 tot 2000 graden Celsius zal de Wolfraam electrode tijdens het aluminium lassen dus niet afsmelten. Dit is dan ook het grote verschil met het mig/mag lassen.

Een aantal voordelen van aluminium TIG-lassen ten opzichte van aluminium MIG-lassen:

×