Cortenstaal

Wij lassen en vervaardigen producten uit cortenstaal. Plantenbakken van cortenstaal, poorten van cortenstaal, brievenbussen van cortenstaal, grafmonumenten van cortenstaal etc. etc.
Cortenstaal is een mooi en enorm sterk materiaal dat vervaardigd is van ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. 

Het materiaal is erg mooi voor buitendoeleinden door de verhoogde corrosieweerstand. Het is vrijwel onverwoestbaar en daarom worden er allerlei prachtige en duurzame buitenproducten van gemaakt.

Het materiaal heeft ook het voordeel dat de mechanische weerstand/ treksterkte een stuk hoger is dan van gewoon staal. Daardoor kan er een veel kleinere plaatdikte gebruikt worden.

De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal (rvs). Het bijzondere kenmerk van cortenstaal is de bruine roestkleur waarin het uiterlijk veranderd in verloop van tijd.

De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof waardoor oxidatie vertraagt. Door deze oxidehuid is het niet nodig het materiaal te schilderen.

https://benvenneker.nl/grafmonumenten/

×